Pridať recept
TOP RECEPT

Cigánska pečienka: Najväčšia pochúťka z vianočných trhov, VIDEORECEPT

ingrediencie

6 ks
bravčová krkovička (plátky)
6 ČL
plnotučná horčica
2 strúčiky
cesnaku
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
mletá červená paprika
2 ks
veľka cibuľa

Ešte potrebujeme

6 ks
žemle
kyslé uhorky, baranie rohy
horčica (plnotučná, dijonská)

postup vo videu vyššie

Cigánska pečienka je tradičné jedlo, ktoré sa objavuje na rôznych slávnostiach, trhoch i festivaloch. Najčastejšie sa Cigánska pečienka pripravuje z krkovičky, ale môžeme použiť aj karé alebo kuracie prsia. Existujú už aj rôzne vylepšené, dokonca aj diétnejšie verzie. Toto je tá naša. Pozrite si postup a zoznam surovín vo videu (zdroj: Veronika Palarcová)

1.

Bravčovú krkovičku umyjeme, osušíme a nakrájame na rezy. Jemne naklepeme, nie však na tenké plátky.

 
2.

Z každej strany mäso dobre osolíme, okoreníme a pridáme červenú mletú papriku.

3.

Na každý kúsok krkovičky rozotrieme lyžičku plnotučnej horčice (z každej strany) a podľa chuti pridáme pretlačený cesnak. Ja som na 6 kúskov pretlačila 2 strúčiky.

4.

Takto pripravené mäspo preložíme do sklenej uzatvárateľnej misy a dáme odležať do chladničky. Najlepšie do druhé dňa.

5.

Príprava: Na panvici rozpálime olej a mäso prudko opečieme z každej strany. Teplotu stiahneme a pečieme do mäkka.

6.

Približne v polovici pečenia pridáme na kraj panvice nakrájanú cibuľu na kolieska a pečieme spolu s mäsom. Ak máte panvicu menšiu, cibuľu môžete opiecť až po dopečení mäsa vo výpeku, ale takto je to rýchlejšie.

7.

Medzitým dáme žemle zohriať (alebo ich opečieme na suchej panvici), prekrojíme a potrieme plnotučnou horčicou.

8.

Do žemle vložíme upečenú krkovičku a cibuľu.

Cigánska pečienka: Najväčšia pochúťka z vianočných trhov, VIDEORECEPT
Cigánska pečienka: Najväčšia pochúťka z vianočných trhov, VIDEORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
9.

Podávame s kyslými uhorkami, baraním rohom alebo prílohou podľa vlastnej chute. Prajem dobrú chuť!

Cigánska pečienka: Najväčšia pochúťka z vianočných trhov, VIDEORECEPT
Cigánska pečienka: Najväčšia pochúťka z vianočných trhov, VIDEORECEPT
Zdroj: Veronika Palarcová
10.

Tento recept je nenáročný na suroviny, o to viac je dôležité vybrať tie najlepšie, ktoré použijeme. Ak máte čas navyše, pripravte si domáce žemle. Tá chuť bude ešte lepšia. Recepty na domáce pečivo nájdete TU: DOMÁCE PEČIVO

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Marinovanie mäsa: Ako sa marinuje kuracie mäso na grilovanie?
Marinovanie mäsa na máj: Ako sa marinuje kuracie mäso na grilovanie?
Marinovanie mäsa je síce spojené so zdĺhavým procesom, ale môže byť kľúčom k vytvoreniu výnimočných...
TOP
Skúsený šéfkuchár Martin Novák v televíznej relácii Na nože pomáhal reštauráciám zlepšiť kvalitu
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Poznáme ako skúseného šéfkuchára a nedávno získal aj cenu v ankete najlepších kuchárov na Slovensku. Zaujal...
Lepia sa? Naučte sa jednoduchý trik! Zemiakové gule ešte nikdy neboli lepšie
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Ako pripraviť najlepšie cesto na zemiakové gule? Skúste tieto jednoduché triky a už nikdy sa vám nebude lepiť na ruky.
Cigánska pečienka
Toto je najväčšia pochúťka z vianočných trhov: Overený recept na LEGENDÁRNU cigánsku pečienku + rady odborníka
Obľúbená dobrota z vianočných trhov, ktorá vždy krásne rozvoniava po celom meste. Pripravte si túto skvelú...
TOP
Viete, prečo musíte dať pečienku pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári,
Viete, prečo musíte dať pečeň pred varením do horúcej vody? Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, bude krásne jemná, mäkká a už nikdy nebude horká
Úžasne jemná pečienka, ktorá sa rozplýva na jazyku? Stačí dodržiavať tieto zásady a pripravíte vždy tú...