Jablkový kečup
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
očistené jablká
3
ks
väčšia cibuľa
3
strúčiky
cesnaku
1
šálka
cukor
1
šálka
ocot
1
KL
kari korenie
2
KL
soľ
1
KL
mletá štipľavá červená paprika alebo podľa chuti sladká paprika+chilli
postup
Recept som dostala dávno v práci od kolegyne. Odvtedy ho robím vždy, keď sa minie, niekoľkokrát do roka.
1.
Jablká, cibuľu a cesnak zomelieme na mlynčeku, pridáme trochu vody a rozvaríme na hustú kašu. Aby bolo hladké, po uvarení rozmixujeme, ale nemusí sa.
2.
Pridáme ostatné prísady a ešte chvíľu povaríme.
3.
Za horúca plníme do fliaš, uzavrieme. Nemusíme sterilizovať.
4.
Hodí sa k párkom, klobáskam, ku grilovaným špecialitám, ...
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.