Pridať recept

Šampiňónová polievka s údenou paprikou

Šampiňónová polievka s údenou paprikou
Zdroj: sedita123123
4
porcie
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
šampińóny
2 ks
cibuľa
2 ks
mrkva
2 ks
petržlen
1/2 ks
zeler buľvový
2 ks
zemiaky
1 PL
múka pšeničná celozrnná jemne mletá
2 PL
olej rastlinný
soľ, korenie čierne mleté, paprika sladká mletá údená, rasca drvená
petržlenová vňať
1,5 litre
voda

postup

Chutná hubová polievka s príchuťou údenej papriky s vôňou dymu z dubového dreva.

1.

Šampiňóny opláchneme a nakrájame na prúžky, mrkvu a petržlen na kolieska, zeler a zemiaky na malé kocky, 1 cibuľu necháme celú.

 
2.

Cibuľu nakrájame nadrobno a na oleji speníme do zlato-hneda. Stiahneme teplotu, pridáme údenú papriku a na miernom ohni krátko popražíme. Sledujeme, aby paprika priveľmi nezhnedla a následne nezhorkla. Nakoniec pridáme rascu.

3.

K paprikovému základu pridáme šampiňóny, ostatnú zeleninu a zemiaky. Zmes zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a varíme do zmäknutia. Nakoniec zahustíme lyžicou celozrnnej múky, povaríme a ochutíme petržlenovou vňaťou. 

4.

 Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať