Cuketové placky so smotanovým dresingom
6
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
stredne veľká cuketa
1
ks
zemiak
3
PL
hladká múka
1
ks
vajíčko
soľ
korenie
majoránka, najlepšie čerstvá
Dip / dresing
200
ml
kyslá smotana 16ˇ% -pochúťková
1
ČL
horčica
cesnak podľa chutí
Ešte potrebujeme
olej na vysmážanie
postup
Jedlo vhodné na večeru, ale aj len tak na poobedňajšiu siestu...
1.
Cuketu a zemiak nastrúhame. Cuketu hrubšie a zemiak jemnejšie.
2.
Pridáme vajíčko, múku, korenie a všetko dôkladne premiešame.
3.
Na rozpálenom oleji robíme malé placky a vysmážame z oboch strán.
4.
Na dip zmiešame smotanu s horčicou, korením a cesnakom podľa svojej chuti a podávame k plackám.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.