Pridať recept

Španielsky vtáčik v rolke, FOTORECEPT

ingrediencie

800 g
bravčové mäso zo stehna
5 ks
vajíčka uvarené natvrdo
4 ks
kyslá uhorka
3 PL
horčica klasická
sterilizovaná kápia
100 g
slanina alebo prosciutto
100 g
šunka
1 ks
cibuľa
mletá sladká paprika
rastlinný olej
250 ml
vývar (bujón alebo voda)

postup

Aj takto môžte pripraviť španielske vtáčiky na obed či večeru.

1.

Pripravíme suroviny mäso umyjeme, osušíme.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
 
2.

Mäso tĺčikom naklepeme na väčší plát, ktorý osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa seba potrieme horčicou.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
3.

Na mäso rozložíme slaninu, šunku vajíčka, kápiu, uhorky.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
4.

Mäso zrolujeme spevníme ihlami alebo niťou viď nižšie, foto.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
5.

Olej pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno orestujeme do sklovita zasypeme červenou paprikou stiahneme z plameňa vložíme mäso, ktoré opečieme zo všetkých strán.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
6.

Podlejeme vývarom alebo teplou vodou zakryjeme alobalom rúru predhrejeme na 190 stupňov pečieme 50-60 minút.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
7.

Po upečení pokrájame podávame s ryžou, pečenými zemiakmi, zemiakovým pyré.

Španielsky vtáčik v rolke.
Španielsky vtáčik v rolke.
Zdroj: Olinka 58
8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Klasické španielske vtáčiky
10x Španielske vtáčiky: Perfektný obed na nedeľu i bežný deň
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes uvariť? Vyberte si z našej ponuky overených receptov na španielske vtáčiky. Nech sa páči.
Slávnostné mäsové rolády
Slávnostné mäsové rolády plné PREKVAPENIA miznú zo stola ako prvé, nebudete stíhať dokladať
Výborné mäsové rolády ako stvorené na sviatočný stôl. Vybrali sme pre vás chutné recepty, z ktorých si vyberie každý.
TOP
Bravčové kocky na šťave
Recepty na prípravu bravčového stehna: Tak mäkké a chutné mäsko ste ešte nejedli! Výborné a jednoduché!
Čo dnes variť? Zozbierali sme pre vás recepty z bravčového stehna, ktoré u nás hľadáte najčastejšie. Sú...