Pridať recept

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1

ingrediencie

1 zväzok
zelená špargľa
500 g
teľacie rezne zo stehna malé
1/2 šálka
nadrobno nasekané mladé šalotky
2 strúčiky
cesnaku
1/4 šálka
olivový olej
1/2 šálka
víno
1/2 šálka
hovädzí vývar
500 g
zemiaky
soľ, mleté korenie
čerstvé bylinky
zelenina na ozdobu

postup

Jemné teľacie medailóniky so špargľou a zaujímavou omáčkou sú skvelým jedlom na slávnostný deň, pretože nielen chutia skvele, ale aj vyzerajú fantasticky. Doplňte ich varenými zemiakmi prehriatymi v šťave a čerstvou zeleninou.

1.

Pripravte si všetko potrebné, predhrejte rúru na 180 stupňov Celzia. Očistite špargľu, zemiaky. Staršie zemiaky uvarte aj so šupkou, nové len jemne očistite a varte celé.

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1
 
2.

Špargľu položte na plech. Jemne naolejujte. Dochuťte soľou a korením. Pečte do mäkka, asi 6 minút, počas pečenia raz ponatriasajte plech, aby sa špargľa otočila.

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1
3.

Nakrájajte šalotku a cesnak a opečte ich na oleji 2 až 3 minúty. Pridajte víno a zredukujte na polovicu. Potom pridajte vývar a duste 2 minúty. Prelejte omáčku do misky a odložte bokom.

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1
4.

Medzitým si ošúpte zemiaky a pripravte čerstvú zeleninu a bylinky.

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1
5.

Do tej istej panvice, kde ste robili omáčku, pridajte trochu olivového oleja a opečte teľacie medailóniky z oboch strán, kým mäso nebude ružové. Dochuťte soľou a korením. Odstráňte z panvice a udržiavajte v teple.

6.

Na panvicu prelejte šťavu z omáčky, dochuťte korením, vložte do nej zemiaky a prehrejte ich pár minút.

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1
7.

Naservírujte prelejte trochou šťavy, ozdobte čerstvou zeleninou a bylinkami a môžete podávať. Dobrú chuť!

Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Teľacie medailóniky so zemiakmi, špargľou a omáčkou zo šalotky a vína
Zdroj: Sally1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Čo sa deje s vaším telom, keď jete špargľu
Sezóna špargle sa práve začala a s ňou aj otázka: Je táto zelenina pre nás zdravá? Hoci by po nich nemal...
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.