Pridať recept

Tuniakové penne, VIDEORECEPT

ingrediencie

200 g
penne
160 g
konzerva tuniaka v olivovom oleji
1 ks
čili paprička
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
oregano
1 hrsť
čierne olivy
1 ČL
kapary
1 ks
červená cibuľa
petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ

postup vo videu vyššie

Zdravý rýchlik so zodpovedne vyloveným proteínom. Samozrejme nesmie chýbať čerstvá červená cibuľa, kapary, olivy a iný príslušný špajzový výber.

1.

Zovretú vodu dochuť soľou a daj do nej variť cestoviny na 8 minút, alebo až kým nebudú tesne pred bodom al dente.

 
2.

Do hlbokej panvice vylej olivový olej z tuniakovej konzervy, ten je už sám o sebe fantasticky ochutený a dodá jedlu skvelú arómu. Panvica je na mierne slabom ohni. Hneď, ako sa olej trošku prehreje, prihoď doňho najemno nakrájanú čili, cesnak a oregano. Zhruba minútku za stáleho miešania všetko spoločne orestuj.

3.

Dôkladne vychráň z konzervy aj ten najmenší kúsok rybky (my s OCD vieme o čom je reč), pridaj do panvice, potom všetko podlej 2 naberačkami slanej vody, v ktorej sa varia cestoviny. Tú môžme vyslovene považovať za skrytý poklad, dodá jedlu slanosť, šmrnc, hustotu a lesk. Pridaj teplotu sporáku na mierny level a var asi minútku. Do panvice pridaj scedené penne, dochuť čiernym korením a za stáleho miešania var posledných 60 sekúnd.

4.

Odstav sporák a k cestovinám prihoď olivy, kapary, na tenké pásiky nakrájanú červenú cibuľu a nasekanú vňať. Posledný krát cestoviny premiešaj, na zbytkovom teple cibuľa stratí svoju prvotnú surovosť, všetko splynie so všetkým a o minútu budeš ready na servírovanie. Instagram: walrus.buko

Tuniakové penne
Tuniakové penne
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
01majka071
16.10.2022 18:14 | |
+3 -2
jednoduche a velmi chutne👍
Vladimír 88
4.4.2022 18:31 | |
+3 -0
Chutné. Ďakujem.