Pridať recept

Výborné grilované placky z mletého mäsa, FOTORECEPT

ingrediencie

1 kg
mleté mäso (mix – bravčové a hovädzie)
1 ks
červená cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
1 ks
vajce
1 hrsť
petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, oregano
olej

postup

Výborné, šťavnaté a hotové raz-dva.

1.

Mäso zvolíme podľa vlastného výberu, ja som použila mix mletého bravčového a hovädzieho. Dáme ho do väčšej misy.

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
 
2.

Pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, vajíčko, nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame.

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
3.

Pridáme soľ (1KL), mleté čierne korenie (1/2KL) a mletú červenú papriku. Pridala som približne 1,5 KL. Prisypeme aj trošku oregana.

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
4.

Zmes dobre vypracujeme rukami a vytvoríme placky.

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
5.

Vidličkou ich roztlačíme, aby boli čo úzke a teda boli hotové do pár minút.

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
6.

Na grilovacej panvici rozohrejeme olej a placky opečieme z každej strany. Nie dlho, aby zostali šťavnaté.

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
7.

Dobrú chuť!

Placky z mletého mäsa
Placky z mletého mäsa
Zdroj: Veronika36
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie karbonátky: Stačí pridať túto surovinu a už nikdy nebudú vysušené, perfektný trik!
Čo dnes uvariť? Pripravili sme si pre vás bohatú ponuku overených receptov na obľúbené karbonátky, aj zopár...
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Recept na nadpozemské mäsové fašírky. Takto budú vždy mäkké a šťavnaté!
Fašírky sú v našej kuchyni veľmi obľúbené a doprajeme si ich kedykoľvek počas týždňa ale aj ako...
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...