Pridať recept

Nátierka z údených rýb a chrenu, FOTORECEPT

5
porcií
10
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

300 g
údená ryba
1 ks
nátierkové maslo
2 PL
chren
1/2 ks
citrón
petržlenová vňať
soľ
čierne korenie
1/2 ks
biela reďkovka

postup

Tradičné rybacie nátierky sú skvelé, ale časom nás už môžu trochu nudiť. Skúste teda vymeniť chute, použite do nich údenáča a uvidíte, ako milo to prekvapí celú rodinu.

1.

Pripravte si všetky suroviny. Táto nátierka je veľmi jednoduchá a rýchla. Najviac času vám zaberie nekrájanie reďkovky na malé kocky.

Nátierka z údených rýb a chrenu
Nátierka z údených rýb a chrenu
Zdroj: AlisonH
 
2.

Do sekáčika dajte najprv nátierkové maslo s chrenom a trochou soli. Buďte opatrní, pretože soľ obsahuje aj údená ryba. Všetko spolu rozmixujte.

Nátierka z údených rýb a chrenu
Nátierka z údených rýb a chrenu
Zdroj: AlisonH
3.

Rybu zbavte kože a polámte ju na menšie kúsky. Pridajte do sekáčika a spustite ho, aby sa všetko prepojilo a ryba sa posekala na menšie kúsky. ak nemáte radi krémové nátierky a radi v nich cítite aj malé kúsky, v tom prípade filet rozpučte len pomocou vidličky.

Nátierka z údených rýb a chrenu
Nátierka z údených rýb a chrenu
Zdroj: AlisonH
4.

Nátierku premiestnite do misky a pridajte posekanú vňať.

Nátierka z údených rýb a chrenu
Nátierka z údených rýb a chrenu
Zdroj: AlisonH
5.

Pridajte aj reďkovku a všetko spolu vymiešajte na hustú konzistenciu.

Nátierka z údených rýb a chrenu
Nátierka z údených rýb a chrenu
Zdroj: AlisonH
6.

Na záver pridajte do nátierky citrónovú šťavu, premiešajte ju a ochuťte. Keď už je dobrá, natrite ju na pečivo alebo chlieb a môžete podávať.

Nátierka z údených rýb a chrenu
Nátierka z údených rýb a chrenu
Zdroj: AlisonH
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Najlepší VIANOČNÝ VAJEČNÝ LIKÉR: Nič navyše, len to, čo do neho podľa originál receptúry patrí!
Vaječný likér patrí k Vianociam a pripraviť si ho môžete v pohodlí domova za niekoľko minút!
Veľké trápenie našich známych tvári: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Veľké trápenie našich známych tvárí: Ako správne pripraviť včelie úliky? Janka Kovalčíková vie, ako na to!
Aj vianočný špeciál tretej série šou Pečie celé Slovensko prinesie vtipné, ale aj náročné momenty. Koho...
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
VIDEO: Tento recept dnes už takmer nikto nerobí a pritom je to najväčšia pochúťka. Fantastické SLONIE ŽRÁDLO
Fantastický šalát, ktorý poznáte pod názvom Slonie žrádlo, sa v našej rodine pripravoval veľmi často...
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Účinné domáce medicíny, ktoré zatočia s prechladnutím, chrípkou a posilnia imunitu
Prírodní bojovníci proti prechladnutiu, chrípke i na posilnenie imunity. Správnou kombináciou týchto dostupných...