Pridať recept

Udon rezance s arašidovou omáčkou a krevetami, VIDEORECEPT

ingrediencie

150 g
rezance udon
1 PL
sezamový olej
1 PL
nastrúhaný zázvor
1 ČL
prepučený cesnak
150 ml
vývar
2 PL
arašidové maslo
1 PL
med
1 PL
sójová omáčka
1/2 ks
červená paprika
300 g
olúpané krevety
1 hrsť
arašidy
1 stonka
mladá cibuľka
čerstvý koriander
mungo výhonky
čerstvá čili paprička
soľ

postup vo videu vyššie

Špajzový výber ázijských surovín, kde budú hlavným nosičom chuti rezance udeon. Táto verzia je s krevetami, uživí sa tam isto aj tofu, či kuracie mäso.

1.

Prvý krok bude dať si zovrieť osolenú vodu, v ktorej následne uvaríš rezance. Nevar dlhšie ako 5 minút, oni sa dovaria neskôr v omáčke, nesmú byť rozvarené už na začiatku.

 
2.

Všetky ostatné ingredience maj dopredu pripravené bokom, t.j. ošúp a nastrúhaj zázvor s cesnakom, umy a nakrájaj papriku, krevety ošúp zo škrupiny a orechy opraž na suchej panvici, neskôr ich podrv v mažiari.

3.

Do hlbšej panvice vlej sezamový olej a pridaj zázvor spolu s cesnakom. Za stáleho miešania ich opraž po dobu 30 sekúnd. Podlej vývarom (ideáne z vyvarených krevetových šupín a hlavičiek, postačí však hocijaký vývar, prinajhoršom voda) a prihoď arašidové maslo s medom a sójovou omáčkou. Dôkladne premiešaj a var 2 minúty pri miernej teplote sporáku.

4.

Primiešaj papriku s krevetami, var ďalšie 2 minúty, potom pridaj do hry rezance. Všetko ešte raz medzi sebou dôkladne premiešaj, daj tomu poslednú minútu na sporáku a odstav bokom. Rezance ešte dôjdu na zbytkovom teple z panvice.

5.

Podávaj posypané vrstvou podrvených arašidov, natenko nakrájanej mladej cibuľky a koriandru, s mungo výhonkami, čili, prípadne aj s plátkom limetky. Instagram : walrus.buko

UDON REZANCE S ARAŠIDOVOU OMÁČKOU A KREVETAMI
UDON REZANCE S ARAŠIDOVOU OMÁČKOU A KREVETAMI
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Miso pasta
Fermentovaná klasika japonskej kuchyne: Miso
Miso je neoddeliteľnou zložkou japonskej kuchyne. Toto fermentované jedlo je známe na celom svete kvôli...
Krevety
Chutnali ste už krevety? Krevetový šalát je mňam
Krevety sú plné proteínov, selénu, železa a kalcia, sú bohaté na omega-3 mastné kyseliny,  pritom majú nízky...
Kebab
Domáci kurací kebab pripravíte aj v rúre. Chcete vedieť ako?
Marinované kuracie prsia premeníte na výborný kebab rýchlo a jednoducho. A nebude potrebovať gril. Ako pripraviť...
Fit grilovačka s chrumkavými krevetami
Ak ste premýšľali nad ľahšími alternatívami grilovaného jedla, tá správna možnosť sú určite krevety.
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.