Pridať recept

Holandské šišky Olie-koecken (hrnčekový recept), FOTORECEPT

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
10
porcií
100
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

HRNČEK = 250 ml

1,5 balíčky
sušené droždie
1/2 hrnček
teplá voda
trochu
cukor
8 PL
maslo
1,25 hrnčeky
hrozienka
4 hrnčeky
hladká múka
1/4 ČL
soľ
1 PL
škorica
1/2 ČL
zázvor
1/2 ČL
muškátový orech
1,5 hrnčeky
mlieko
1 hrnček
posekané mandle
3 ks
stredne veľké jablko
olej na vyprážanie
práškový cukor na obaľovanie

postup

Pri čítaní knihy Miniaturista ma zaujal popis receptu na koláčiky olie-koecken, ktoré pripravovala ich slúžka. Nakoniec sa mi ho podarilo nájsť aj na internete. Odoprúčam ho aj ľuďom, ktorí nemajú radi šišky. Toto cesto je jemnejšie a najmä ho odľahčujú hrozienka a jablká. Chutia skutočne fantasticky!

1.

Hrozienka dajte do panvice a zalejte ich vodou. Priveďte k varu a nechajte minútu vrieť. Potom ich päť minút nechajte v tejto horúcej vode a preceďte ich. Vďaka tomu budú vláčnejšie a budú mať výraznejšiu chuť.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
 
2.

Pol hrnčeka teplej vody zmiešajte s cukrom a pridajte do neho droždie. Premiešajte a nechajte podkysnúť. Maslo dajte do druhej nádoby a rozpustite ho. Potom ho nechajte vychladnúť.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
3.

Hrozienka vysypte na papierovu utierku a dobre vysušte. Potom k nim pridajte za lyžicu hladkej múky a premiešajte ich.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
4.

Jablká očistite a pokrájajte na maličké kocky.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
5.

Vysypte múku do nádoby a pridajte do nej všetky koreniny. Zázvor môže byť aj sušený. Všetko premiešajte.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
6.

Do cesta prilejte maslo a kvások. Mlieko ohrejte na izbovú teplotu a vlejte ho do základu. Prvýkrát všetko premiešajte na hustejšie cesto.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
7.

Prisypte mandle a hrozienka.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
8.

Pridajte kúsky jabĺčok.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
9.

Cesto dobre premiešajte a vymieste. Vrch potom posypte múkou, prekryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
10.

Do panvice nalejte olej a rozpáľte ho. Pomocou polievkovej lyžice dávajte do neho malé pampúšiky. Opečte do zlatista.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
11.

Hotové šišky vyberte von a dajte na papierovú utierku. Nechajte ich odkvapkať od oleja. Ak vám v oleji zostali padnuté hrozienka, vyberte ich von.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
12.

Koláčiky nechajte vychladnúť a obaľte ich v cukre. Druhou možnosťou je, že ich rozložite na tácku a posypete cukrom z oboch strán.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
13.

Šišky sú prijemne chrumkavé vďaka mandliam a ovocie im dodáva skvelú chuť.

Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Holandské šišky olie-koecken (pohárový recept)
Zdroj: AlisonH
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Jemné ako obláčik a bez pripálenia! Túto surovinu pridajte do oleja a šišky sa vám už nikdy nepripália
Ako vyprážať šišky aby neboli surové, pripálené a vyšli vždy dokonale? Do oleja pridajte túto surovinu!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé!
Už ani omrvinka nazmar! Čo robiť so starými šiškami? Budú chutiť lepšie ako čerstvé
Šišky chutia najlepšie čerstvé, ale čo ak sme ich pripravili veľa a nestihli sa spotrebovať? Máme riešenie!
Rezance s makom
Popolcová streda: Fašiangy končia a začína pôst. Tušíte, prečo sa kedysi jedli bezmäsité jedlá? Zvyky a tradície približuje etnologička (rozhovor)
Končia sa bujaré oslavy a začína sa obdobie veľkého kresťanského pôstu. Mastné jedlá vystriedajú...
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Čo môžete jesť na Popolcovú stredu? Pozrite si naše recepty
Popolcová streda tento rok pripadá na 14. februára. Ako ste si určite všimli, je to deň svätého Valentína. V...
Huspenina
Sviatočná veľkonočná HUSPENINA: Toto je najväčšia prírodná zásobáreň kolagénu a perfektná pochúťka! Viete, ako ju pripraviť?
Milovaná i zatracovaná huspenina, ale u nás tento rok rozhodne chýbať nebude. Ak ste sa ju rozhodli vyskúšať aj...