Čokoládové šišky
ingrediencie
Cesto
Ešte potrebujeme
postup
Klasické kysnuté cesto som doplnila o kakao a vznikli takéto chutné šišky. Výborné :)
Do malej misky dáme vlažné mlieko, približne 2dcl. Rozdrvíme v ňom čerstvé droždie a pridáme lyžičku cukru. Na teplom mieste necháme napučať kvások.
Do veľkej misy preosejeme hladkú múku a kakao. Pridáme kryštálový a vanilínový cukor. Premiešame.
Pridáme žĺtky, rozpustené maslo a kvások. Miešame a postupne pridávame zvyšné mlieko. Hnietime pokiaľ sa cesto neodliepa od misky.
Hotové cesto poprášime múkou, prikryjeme čistou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť 1 hodinu.
Hotové cesto preložíme na pomúčenú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 1cm.
Pomocou pohára vykrajujeme šišky. Do stredu vytvarujeme jamku a ukladáme vedľa seba. Šišky prikryjeme a necháme ešte podkysnúť 10 minút.
Na panvicu dáme rozpáliť olej. Podkysnuté šišky vložíme do oleja jamkou smerom nadol a vyprážame v horúcom oleji z oboch strán. Vysmažené šišky ukladáme na papierové obrúsky aby sme sa zbavili prebytočného oleja.
Šišky podávame s džemom alebo ich polejeme čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.