Pridať recept

Vianočné raw brownies, VIDEORECEPT

6
porcií
80
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 g
olúpané vlašské orechy
4 PL
kakaový prášok
1 ČL
mletá škorica
1 štipka
muškátový oriešok
1 štipka
soľ
200 g
datle
1 PL
ghee maslo
1 PL
javorový sirup (med)
1 ks
mandarinka
100 g
horká čokoláda

postup vo videu vyššie

Neodolateľné vegánske raw brownies vo vianočnom móde, ktorým dodáva sviatočnú arómu mandarinka, škorica a muškátový oriešok. 

1.

Celé dobrodružstvo sa odohrá v mixéri, kde si vymiešame cesto. Začneme premixovaním orechov, kakaa, škorice štipky muškátového oriešku a soli. Vznikne taký orechovo-kakaový prach, ktorý stmelíme do pevného skupenstva pomocou datlí. Tie dodajú zmesi telo a hlavne sladkosť. Mixujeme dohladka.

 
2.

Hranatú nádobu / formu na koláče vystlieme papierom na pečenie a rovnomerne naplníme hotovým cestom. Odložíme ho oddýchnuť do chladničky na 45 minút.

3.

Pred uplynutím času chladenia koláča začneme vyrábať polevu v parnom kúpeli. V osobitnom hrnci dáme zovrieť vodu a na vrch položíme ďalšiu nádobu, do ktorej dáme na teplo zo spodnej nádoby rozpustiť maslo, javorový sirup, šťavu z mandarinky a horkú čokoládu.

4.

Polevu rovnomerne nanesieme na vychladený základ koláčika a hotový brownie odložíme znovu na polhodinu vychladiť. Potom ostáva už len dielo nakrájať na kocky a nedočkavo začať ochutnávať. Instagram: walrus.buko

Vianočné raw brownies
Vianočné raw brownies
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať