Pridať recept

Vianočný ryžový puding, VIDEORECEPT

ingrediencie

400 ml
kokosové mlieko
400 ml
plnotučné mlieko
20 g
maslo
2 hrste
guľatozrnná ryža
1 PL
vanilkový cukor
1 ČL
škorica mletá
1 hrsť
sušené brusnice
1 ks
vaječné žĺtko
čerstvé ovocie na dozdobenie

postup vo videu vyššie

Sladký dezert inšpirovaný Áziou - je skvelý počas celého roka, ale v čase Vianoc je kokosovo-škoricová kombinácia skrátka najaktuálnejšia!

1.

Začneme zmiešaním kokosového a obyčajného mlieka do jedného hrnca a dáme ich zohriať. Pozor, nie zovreť, stačí len prihrať. Je to hlavne z dôvodu, aby sa kokosové mlieko nezdrclo a neoodelilo od druhého mlieka. O kožke na vrchu ani nehovoriac …

 
2.

Zbytok postupu je presne ako pri risotte. Na panvicu dáme roztopiť maslo, pridáme ryžu a jednu minútu ich necháme spoznávať sa - na miernej teplote sporáku. Potom pridáváme za stáleho miešania mliečnu zmes - cca každé 2 minúty jednu naberačku. V strede procesu puding dochutíme cukrom a škoricou.

3.

Na záver pridáme nakrájané brusnice, odstavíme puding zo sporáku a posledná ingrediencia, ktorú vmiešame dnu je žĺtko, ktoré jedlu dodá krémovú konzistenciu.

4.

Dôležitý krok, puding je v tomto kroku potrebné na pár hodín odložiť do chaldničky. Až potom ho podávame ako studený dezert s čerstvým ovocím na vrchu.

Komentar - foto
Komentar - foto
Zdroj: Blogbusker
5.

Instagram : walrus.buko

Komentar - foto
Komentar - foto
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...