Pridať recept

Najlepší špaldový chlebík, VIDEORECEPT

4
porcie
120
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

200 ml
vlažná voda
1 PL
hnedý cukor
11 g
droždie
250 g
špaldová múka T630
1 hrsť
zmes semiačok / orechov podľa chuti
1 PL
soľ
1 PL
rasca
1 PL
ocot
1 ČL
sezamové semiačka

postup vo videu vyššie

Pečenie domáceho chlebíku je vždy radosť a jednoduchšie ako v tomto recepte to už ani nejde, výsledky sú zaručené!

1.

Vlažnú vodu, cukor a droždie zmiešaj a nechaj 5 minút postáť.

 
2.

Naváž si múku a zmiešaj ju so semiačkami, soľou, rascou a octom. Dôkladne premixuj. Prilej naboptnané droždie s cukrom a všetko spolu premiešaj.

3.

Cesto nechaj kysnúť 1 hodinu na teplom mieste. Potom cesto vyklop, znovu premiešaj a vytvaruj bochník. Vlož ho do formy vystlanej papierom na pečenie a nechaj 10 minút kysnúť, kým sa teplovzdušná rúra nahreje na 220°C. Do rúry vlož nádobu s vodou, ktorá v nej ostáva po celú dobu pečenia.

4.

Bochník posyp sezamom a vlož do rúry, hneď keď bude rozohriata. Chlieb pečieš prvých 15 minút pri 220°C, potom zníž teplotu na 180°C a peč posledných 25 minút. Instagram : walrus.buko

Najlepší špaldový chlebík
Najlepší špaldový chlebík
Zdroj: Blogbusker
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Chlebové placky
Chutné a zdravé domáce chleby zo sveta. Ľahšie ako kysnuté
V rôznych krajinách sveta nájdete najrôznejšie druhy chleba. Často sú považované za tradičné jedlo, ktoré...
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...