Pridať recept

Ružové rezy jahodovým sirupom a džemom

ingrediencie

7 ks
vajce
200 g
jemný kryštálový cukor
4 balíčky
malinový puding v prášku
1/2 balíček
prášok do pečiva
5 PL
voda vlažná

Plnka:

500 ml
rastlinná šľahačka
250 g
jemný tvaroh bez hrudiek
práškový cukor

Ďalšie suroviny:

jahodový sirup
detské okrúhle piškóty
jahodový džem

Poleva:

200 g
biela čokoláda
50 g
maslo alebo cera
červená farba gélová potravinárska

postup

Svieže ovocné rezy vhodné na slávnostné príležitosti:))

1.

Piškóta: bielky vyšľaháme so štipkou soli a polovicou cukru. Žĺtky vyšľaháme s druhou polovicou cukru, po lyžiciach zašľaháme vodu a zamiešame pudingy v prášku a polovicu prášku do pečiva. Jemne zamiešame do peny vyšľahané bielky.

 
2.

Plech rozmer 30x40 cm vyložíme papierom na pečenie a rozotrieme cesto. Upečieme pri teplote 180°C 30 minút alebo podľa potreby. Otočíme papierom nahor. Vtedy sa ľahko odstráni šupka, ktorá sa vytvorila pri pečení. Necháme vychladnúť.

3.

Plnka: vo väčšej vyššej nádobe vyšľaháme rastlinnú šľahačku, nie celkom dotuha tak ako redší puding. Tvaroh vymiešame s práškovým cukrom podľa chuti. Spojíme s vyšľahanou šľahačkou.

4.

Ukladáme nasledovne: piškóta, z ktorej odstránime šupku, ktorá sa vytvorila pri pečení. Pokvapkáme jahodovým sirupom zriedeným vodou. Potrieme jahodovým džemom a polovicou tvarohového krému. Uložíme vedľa seba okrúhle detské piškóty, ktoré namočíme v jahodovom sirupe zriedenom vodou. Potrieme druhou časťou plnky. Dáme stuhnúť do chladničky.

5.

Povrch polejeme bielou čokoládovou polevou prifarbenou červenou gélovou farbou. Ozdobíme podľa fantázie. Po stuhnutí pokrájame horúcim, zúbkovým, suchým nožom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Šľahačkové rezy
Extra ľahučké šľahačkové rezy
Jednoduchý koláčik s chuťou kávy a nadýchaného krému.
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.