Pridať recept

Šampiňónové rizoto (s ryžou Natural)

4
porcie
30
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 šálky
ryža Natural
1 ks
cibuľa
300 g
šampiňóny hnedé
3 PL
olej olivový
soľ, korenie čierne mleté, rasca drvená, mletá červená paprika
1 dl
zeleninový vývar
1 PL
maslo na zjemnenie
100 g
strúhaný syr

postup

Tip na večeru pre celú rodinu. V zdravšej verzii s ryžou Natural.

1.

Ryžu preberieme, umyjeme a dáme variť podľa návodu. Na 1 diel ryže použijeme 3 diely vody. Do osolenej vody môžeme pridať aj pár kvapiek oleja. Varíme pod pokrievkou cca 25-30 minút, kým nezmäkne.

 
2.

Kým sa varí ryža, na panvici na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu.

3.

Šampiňóny očistíme, prepláchneme pod vodou a nakrájame na prúžky. Pridáme na cibuľu a pár minút smažíme, kým nepustia vodu. Potom osolíme, ochutíme rascou, okoreníme, pridáme červenú papriku a dusíme, kým sa voda odparí.

4.

Do šampiňónovej zmesi primiešame uvarenú ryžu, podlejeme trochou zeleninového vývaru, premiešame a necháme prejsť varom. Odstavíme zo zdroja tepla, zjemníme maslom a necháme chvíľu dôjsť, kým sa zmiešajú chute.

5.

Naservíruje na taniere a posypeme strúhaným syrom. Podávame s kyslými uhorkami. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa prať ryžu? Áno, ale z iného dôvodu, ako si myslíte
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...