Pridať recept

Pizza trojuholníčky z lístkového cesta

Pizza trojuholníčky z lístkového cesta
Zdroj: sedita123123
12
porcií
25
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 ks
lístkové cesto (rolka 275 g)

Pizza krém

1 konzerva
paradajkový pretlak 115 g
2 strúčiky
cesnaku
1 ČL
olivový olej
1 štipka
soľ
oregano sušené drvené alebo bazalka
korenie čierne mleté

Ešte potrebujeme

1 konzerva
kukurica sterilizovaná (170 g)
100 g
tvrdý strúhaný syr
150 g
šunka
1 ks
vajce na potretie
sezamové semienka

postup

Rýchla chuťovka pre návštevu alebo len tak k telke...

1.

Paradajkový pretlak vymiešame s pár kvapkami olivového oleja, pretlačeným cesnakom, pridáme štipku sušeného oregána alebo bazalky, osolíme, okoreníme a vymiešame.

 
2.

Rozložíme lístkové cesto a natrieme pizza zmesou, nastrúhame tvrdý syr, aby sa náplň nekĺzala, poukladáme plátky šunky, navrstvíme kukuricu, znovu posypeme strúhaným syrom a zvinieme.

3.

Naplnenú rolku odložíme do chladničky, necháme stuhnúť cca 10 minút (lepšie sa potom krája).

4.

Vychladnutú roládu pokrájame na trojuholníčky, potrieme rozšľahaným vajcom, posypeme sezamom a dáme piecť. Pečieme najprv 10 minút pri teplote 220°C, potom znížime na 180°C a dopečieme do zlatista. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...
Viete, čo musíte urobiť, aby boli rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Iba túto jednoduchú vec za pár minút
Rožky krásne mäkké aj na druhý deň? Stačí urobiť túto jednoduchú vec za pár minút a už nikdy nebudú gumové!
Tip pre každého, kto si chce ráno vychutnať chrumkavé rožky a nechodiť po ne do obchodu každý deň!