Pridať recept

Višňové rezy

44
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 ml
olej
150 ml
voda
250 g
polohrubá múka
1 balíček
kypriaci prášok
3 PL
kakao
PLNKA :

Plnka

700 ml
pohár zaváraných višni
300 ml
voda
1 balíček
vanilkový cukor
1 balíček
Zlatý klas

Plnka 2

250 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač
250 g
Mascarpone
lekvár
rum

postup

Svieže rezy na každú príležitosť:

1.

Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh.

 
2.

Žĺtky, cukor šľaháme do penista, pridáme olej, pomaličky vody a múku premiešanú s práš. do pečiva a kakaom. Potom to zľahka vmiešame do snehu.

3.

Pečieme na 200°C asi 30 minút. Plech 30x40 cm. Necháme vychladnúť.

4.

Plnka: 7 dcl višňový kompót vylejeme cez sitko, višne vykôstkujeme. Zo šťavy 3 dcl, 1 zlatého klasy a 1 vanilky uvaríme hustú kašu. Trochu ju necháme vychladnúť, pokiaľ neurobíme šľahačky. Potom do kaše pridáme vykôstkované višne.

5.

Plnka 2: 250 ml smotana na šľahanie, 1 vanilka a 1 stužovač – urobíme tuhú šľahačku, do ktorej mierne vmiešame mascarpóne.

6.

Cesto vyberieme pokvapkáme rumom, natrieme lekvárom, trochou bielej plnky a plníme šľahačkou zmiešanú s mascarpone, potom.

7.

Medzi šľahačku lyžičkou vkladáme ešte mierne teple višne s zmiešané s pudingom. Necháme v chladničke aspoň 4-5 hod. stuhnúť.

8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Olinka 58
6.8.2021 07:10 | |
+1 -0
Zákusok nádherný krásna práca s perfektným výsledkom chválim.