Pridať recept

Úžasné pečené buchty, VIDEORECEPT

ingrediencie

Cesto

700 g
hladká múka
300 g
polohrubá múka
200 g
kryštálový cukor
100 g
maslo
1,5 dl
biely jogurt
5 dl
mlieko
2 balíčky
vanilkový cukor
1/2 KL
soľ
50 g
droždie

Na zaliatie buchiet

360 ml
smotana na varenie
1 balíček
vanilkový cukor

Plnka

podľa chuti
lekvár alebo iná plnka

postup vo videu vyššie

Smotanou zaliate, v rúre pečené klasické buchty úžasnej chuti❗ Buchty pečené týmto výnimočným spôsobom, sú jemné a ľahučké ako pierko😉

1.

Do jednej misky dáme obe múky, kr.cukor, van.cukor , soľ a celé dobre premiešame lyžicou. Potom pridáme 1,5 dl jogurtu,100 g masla a napučaný kvások, ktorý sme si zamiešali z 2 dl mlieka + 50 g droždia+1 ČL cukru. Zvyšných cca 3-3,5dl zapracúvame postupne. Nakoniec vam musí vzniknúť jemné, také kypré, od polomäkšieho mäkšie cesto, ktoré sa už celkom dobre oddeľuje od misky. Takto vypracované cesto, bez akéhokolvek ďalšieho miesenia, len upravíme do tvaru bochníka. Napokon dáme cesto na 1h. na teplejšie miesto nakysnúť.

 
2.

Nakysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, sformujeme valec a pokrájame ho na 16 rovnakých častí. Každé jedno cesto ešte raz vymiesime do bochníka. No a zakryté utierkou necháme bochníčky 20 minút podkysnúť.

3.

Zatiaľ si pripravíme ľubovoľnú plnku. Ja som tentoraz plnila len lekvárom. Mám tu domáci slivkový lekvár a aj lekvár z troch druhov ovocia :-) Použite taký lekvár čo nevytečie počas pečenia. Alebo si dajte plnku podla chuti :-) Dalej budeme potrebovať smotanu na varenie a vanilkový cukor, čím buchty polejeme.

4.

Po 20-tich minútach bochníčky trošku podkysli.. Každý jeden bochníček len rozťapkáme rukou, do stredu dáme plnku a uzavrieme. Buchty potom kladieme vedľa seba na plech s papierom. Nakoniec necháme takto buchty utierkou zakryté 10 minút podkysnúť.

5.

Podkysnuté buchty zalejeme tekutou smotanou v ktorej sme rozmiešali vanilkový cukor. Aby boli buchty všade pokryté smotanou, si pomáhame štetcom :-) Pre lepšiu predstavu postupu si môžte pozrieť aj moje video. Nakoniec buchtám ešte vrch potrieme rozšlahaným vajcom a podla chuti dobre posypeme makom. Buchty dáme piecť do rúry, ktorú sme si uz dopredu rozohriali na 180°C na cca 35 minút. Treba si to sledovať, lebo každa rúra inak pečie.

6.

Upečené buchty sú jemnučké a lahké :-) Smotana sa celkom počas pečenia stratila, ale jej chuť a jemnosť zostala v buchtách ;-) Sú fantastické, naozaj odporúčam vyskúšať! Prajem dobrú chuť!

Úžasné buchty
Úžasné buchty
Zdroj: CESMINAZ
7.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Videorecept: Strakatý pudingáč s jahodami
Strakatý pudingáč s jahodami
Vynikajúci strakatý koláč plný pudingu a čerstvého ovocia.
Citrónový koláč s tvarohovým krémom
Super vláčny citrónový koláč s tvarohovým krémom. Báječný zákusok aj na všedný deň
Extra nadýchaný a vláčny citrónový koláč s tvarohovým krémom je presne to, čo hľadáte.
Zemiakové klobásky - kyšky
Tipy na lacné a chutné jedlá z regiónov Slovenska
Pôvodná slovenská gastronómia je plná skvelých, nenáročných receptov, ktoré vám ušetria čas i niekoľko eur.
Kebab
Domáci kurací kebab pripravíte aj v rúre. Chcete vedieť ako?
Marinované kuracie prsia premeníte na výborný kebab rýchlo a jednoducho. A nebude potrebovať gril. Ako pripraviť...
Krémové mrkvové rizoto s parmezánom
Stačí 5 surovín: Bleskové rizoto, ktoré zvládne aj úplný začiatočník
Dokonalé krémové rizoto máte hotové do pár minút. Na jeho prípravu vám stačí iba 5 surovín, ktoré máte zaručene doma.
Pečené mäsové guľky s troma rôznymi prílohami
Pečené mäsové guľky a 3 rôzne prílohy
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke sú vždy dobrý nápad a môžete ich skombinovať s rôznymi prílohami.