Pridať recept

FOTORECEPT: Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
3
porcie
110
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
horné morčacie stehno
1,2 kg
menšie nové zemiaky
150 ml
suché červené víno
150 ml
olivový olej (al. kokosový olej)
2 PL
citrónová šťava
1/2 ČL
sladká červená paprika
5 ks
bobkový list
4 strúčiky
cesnak (postrúhaný)
2 ks
cibuľa (nakrájaná na tenké plátky)
soľ, mleté korenie
nadrvený tymian
zmes olív

postup

Máte radi jedlá z jedného plechu či hrnca? Vyskúšajte morčacie mäso so zemiakmi na portugalský spôsob.

1.

Pripravíme si ingrediencie. Namiesto horného morčacieho stehna sa nebojte použiť morčacie prsia.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
 
2.

Cibuľu nakrájame na okrúhle plátky a poukladáme na dno pekáča. Na ňu uložíme morčacie stehno a nelúpané umyté zemiaky.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
3.

Pridáme bobkové listy a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
4.

Polejeme olivovým olejom.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
5.

Nakoniec mäso podlejeme červeným vínom.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
6.

Takto predpripravené jedlo prikryjeme fóliou a necháme v chladničke marinovať aspoň 1 hodinu, v polovici času otočíme. Hrubšie mäso sa oplatí v tomto momente nakrájať na plátky, ale pozor, aby pri pečení nevyschli - podlievajte. Mäso bez kože sa vysuší skôr.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
7.

Rúru predhrejeme na 180°C a mäsko so zemiakmi dáme piecť – prvých 50 - 60 minútu pod alobalom.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
8.

V priebehu pečenia otočíme a podlejeme šťavou, ak chcete pridajte ešte trochu vína, olivy. Pečieme ďalších 30 – 40 minút odokryté, prípadne čiastočne prekryté.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
9.

Keď je všetko krásne upečené, vyberieme bobkové listy a podávame.

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
10.

Originálny portugalský recept používa biele víno, určite sa však oplatí vyskúšať aj túto alternatívu. Dobrú chuť!

Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Morčacie stehno na zemiakoch s cibuľkou a červeným vínom
Zdroj: Sally1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať