Čokoládová torta s jahodovou plnkou a čokoládovou polevou
ingrediencie
Poleva
Čokoládová ganache
Na ozdobenie
postup
Táto torta je dokonalá na výnimočnú udalosť ako sú narodeniny, meniny či krstiny. Niektoré ingrediencie sa vám budú zdať zvláštne, ale nezľaknite sa a vyskúšajte, neoľutujete!
Predhrejeme si trúbu na 160 stupňov.
Pripravíme si 2 okrúhle formy na tortu (24cm), vložíme na spodok papier na pečenie a steny potrieme maslom.
Preosejeme si suché ingrediencie - múka, kakao, sóda bikarbóna, kypriaci prášok a soľ do jednej väčšej misky.
V ďalšej miske si vyšľaháme vajíčka s cukrom, kým nebude hmota svetlejšia a postupne pridáme roztopené maslo, na záver pridáme majonézu (môžeme nahradiť aj jogurtom alebo kyslou smotanou).
V tretej miske si zmiešame pivo s instatnou kávou vanilkovým extraktom.
Do misky s vajickovou hmotou pridáme za stáleho miešania striedavo po tretinách suché a mokré ingrediencie.
Miešaním by mala vzniknúť hustá homogénna zmes. Konzistencia je podobná cestu na waffle.
Na záver pridáme nadrobno posekanú čokoládu. Dáme piecť na 160°C 35-45 minút.
Upečený korpus prevratime na plech a necháme úplne vychladnúť spodnom nahor, aby boli úplne rovné.
Plnka - zmiešame džem s nadrobno nakrájanymi jahodami
Poleva - maslo s čokoládu roztopíme v mikrovlnke, premiešame a za stáleho miešania pridáme pomaly šľahačku. Polevu necháme vychladnúť v chladničke, mala by stuhnúť tak aby nebola tekutá, avšak musí sa dať rozotierať.
Na vychladnutý korpus dáme plnku a na vrch dáme druhý korpus.
Ozdobíme čokoládovou polevou, jahodami a mätovými listami.
Tip: cesto nenechávajte dlho stáť a hneď po dokončení dajte zapiecť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.