Pridať recept

Škoricové rezy s mascarpone

44
porcií
90
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

6 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 ml
olej
150 ml
voda
200 g
polohrubá múka
1 balíček
prášok do pečiva
1 balíček
ml. škorica
Lekvár z čiernych ríbezlí

PLNKA I

500 g
Mascarpone
400 g
nuttella oriešková
500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač na šľahačku

PLNKA II

500 ml
smotana na šľahanie
2 balíčky
stužovač na šľahačku
2 balíčky
vanilkový cukor

postup

Rezy, ktoré chutia škoricou...

1.

Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pridáme olej, vodu, postupne múku premiešanú s práškom do pečiva a škoricou.

 
2.

Nakoniec primiešame tuhý sneh.

3.

Pečieme pri 200°C 30 minút. Plech 30x40 cm.

4.

Upečený korpus potrieme lekvárom a necháme vychladnúť.

5.

PLNKA I: Zo smotany a stužovača vyšľaháme šľahačku, ktorú pridáme do mascarpone premiešaného s nuttelou.

6.

Natrieme na korpus.

7.

PLNKA II: smotanu vyšľaháme s vanilkovými cukrami a stužovačom. Tuhú šľahačku natrieme na plnku I.

8.

Ozdobíme a zľahka posypeme škoricou.

9.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať