Pridať recept

Cuketovo-mrkvový chlieb s fetou

Cuketovo-mrkvový chlieb s fetou
Zdroj: Frommykitchendotcom

ingrediencie

150 g
cuketa
1 ks
mrkva
soľ
100 ml
olivový olej
150 ml
biely jogurt
220 g
hladká múka
8 g
prášok do pečiva
3 ks
vajcia
150 g
cheddar
100 g
Feta
1 KL
sušená petržlenová vňať
2 KL
čerstvá kôprová vňať

postup

Šťavnatý chlebík, ktorý je mäkký aj ďalší deň:

1.

Cuketu s mrkvu očistíme a na hrubom strúhadle nastrúhame. Najlepšie je použiť mladú cuketu bez semiačok.

 
2.

Dáme do hrnca a asi 8 minút podusíme na troche olivového oleja, alebo len tak na sucho keďže cuketa pustí trochu vody.

3.

V osobitnej miske metličkou trochu vymiešame vajcia, pridáme soľ, olivový olej, petržlenovú a kôprovú vňať, biely jogurt a všetko dobre metličkou zamiešame. K tomu potom pridáme podusenú cuketu s mrkvou. Ak je v hrnci ešte šťava, tak ich troch pritlačíme o okraj hrnca lyžicou a šťavu vytlačíme.

4.

Dodáme cheddar syr nastrúhaný na hrubom strúhadle a rozmrvenú fetu. Dobre varechou zamiešame.

5.

Nakoniec postupne dodáme múku s práškom do pečiva a lyžicou zapracujeme, aby sme nemali hrudky.

6.

Plech na chlebík si vymastíme olejom a vysypeme múkou, nalejeme hmotu a uhladíme stierkou.

7.

Pečieme na 180°C asi 50 minút.

8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kváskový chlieb
9 dôvodov, prečo začať piecť doma kváskový chlieb!
Pečenie kváskového chlebíka predstavuje návrat ku chutným a zdravým tradíciám.
Kupovaný nízkosacharidový chlieb
Najlepší nízkosacharidový chlieb: Z jeho ceny v obchode sa vám zatočí hlava, ale doma ho upečiete za zlomok ceny, takto!
Niektoré zdravšie pečivá nás často odradzujú od kúpy svojim miniatúrnym vzhľadom a vysokou cenou. Výnimkou...
Chlieb
A kde skladujete chlieb vy? Ak na tomto mieste, robíte veľkú chybu! Suchý chlieb však nevyhadzujte, tu je návod, čo s ním môžete urobiť
Kúpili ste väčšie množstvo chleba a nestihli ste ho spotrebovať? Tu je niekoľko nápadov čo s ním a tiež...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...