Pridať recept

Cuketové rizoto

ingrediencie

250 g
ryža na rizoto (arborio)
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
menšia cuketa
500 ml
vývar
mladá cibuľka alebo pór
olivový olej
soľ, čierne korenie
maslo

postup

Chutný ľahký obed pre celú rodinu. Ak si neviete odoprieť mäsko, servírujte s kuracím alebo morčacím mäsom.

1.

Na oleji speníme cibuľku, nasekaný cesnak a pridáme ryžu. Chvíľu opražíme.

 
2.

Cuketu očistíme a rozdelíme na dve časti. Polovicu nakrájame na malé kocky a druhú polovicu nastrúhame na strúhadle. Pridáme k ryži, premiešame a podlejeme vývarom a podľa chuti pridáme soľ a čierne korenie. Výbornú chuť v rizote urobia aj čerstvé šampiňóny.

3.

Všetko poriadne premiešame a podlejeme vývarom. Na miernom ohni za stáleho miešania varíme. Na záver zjemníme maslom.

4.

Podávať ho môžeme ako samostatný chod ale aj ako prílohu k mäsku. My sme rizoto doplnili kuracím mäskom a zeleninovým šalátom s balkánskym syrom. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako správne na talianske rizoto?
Viete čo je nočná mora milovníkov talianskej gastronómie? Keď im do rizota pridáte šľahačkovú smotanu...
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...