Pridať recept

Cuketové rizoto s pečeným kuracím mäsom

Cuketové rizoto s pečeným kuracím mäsom
Zdroj: parsons
2
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

2 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
2 strúčiky
cesnaku
2 PL
paradajkový pretlak
1 ks
menšia cuketa
200 g
ryža
1,5 litre
kurací vývar
1 hrsť
strúhaný parmezán
petržlenová vňať
soľ, mleté čierne korenie

Mäsko na vrch

2 ks
kuracie prsia s kožou
olej
soľ, mleté čierne korenie, údená paprika

postup

Rýchly obed z mladej cukety a kuracieho steaku s chrumkavou kôrkou.

1.

Na oleji speníme nasekanú cibuľku a cesnak. Keď cibuľa zmäkne, pridáme trochu soli, korenia a paradajkový pretlak. Minútu prevaríme a prisypeme ryžu.

 
2.

Ryžu postupne (po žufankách) zalievame vriacim vývarom a za občasného miešania varíme do takmer mäkka.

3.

Zhruba päť minút pred koncom varu pridáme na plátky pokrájanú cuketu a spoločne prevárame, kým ryža nezmäkne. Hotové rizoto dochutíme parmezánom, soľou, korením a primiešame nasekanú petržlenovú vňať.

4.

Kuracie prsia pobúchame päsťou, okoreníme korením a paprikou z oboch strán (nesolíme) a položíme na panvicu (kožou na dol) s kvapkou rozpáleného oleja.

5.

Opekáme z oboch strán zhruba 3 až 4 minútky, vytiahneme, posolíme a necháme pár minút odpočinúť pri izbovej teplote.

6.

Rizoto rozdelíme na dva taniere, na vrch položíme na plátky pokrájané kuracie mäsko a všetko ešte bohato posypeme petržlenovou vňaťou.

7.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...