Vietnamské závitky
15
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
bravčové mäso mleté
3
ks
veľká červená mrkva
250
g
čínska kapusta
5
strúčikov
pretlačený cesnak
250
g
rezance sklenené
2
ks
cibuľa
rybacia omáčka
ľahká sójová omáčka
soľ
150
g
Judášovo ucho
15
plátkov
ryžový papier na rolky (polotovar)
rastlinný olej na vyprážanie
postup
Tento recept je vhodný na stretnutie s priateľmi aj na exotický obed alebo pri chuti na ázijský fastfood :)
1.
Všetku zeleninu a huby nakrájame na tenké pásiky. Sklené rezance ponoríme na 4 minúty do teplej vody a následne scedíme. Pridáme k zelenine. Mleté mäso osolíme a pridáme k zelenine. Urobíme si zmes , ktorú dochutíme omáčkami. Dobre premiešame a necháme cca 10 minút odstáť.
2.
Nachystáme si ryžový papier. Vezmeme jeden plát a navlhčíme vodou, kým nezmäkne. Lyžičkou si plníme papier - cca 2 PL na 1 papier. Zavinieme kraje a zrolujeme do konca. Rolujeme čo najpevnejšie. Snažíme na oleji do zlatova.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.