Pridať recept

Zemiaky v šupke alebo “Jacket potato”

ingrediencie

4 ks
väčšie zemiaky
100 g
tvrdý syr
1 PL
maslo
soľ
parmezán
3 PL
kyslá smotana
saláma, pančeta, šunka

postup

Výborná priloha či samostatný chod z pečených zemiakov.

1.

Zemiaky umyjeme, trocha popicháme vidličkou a dáme piecť na 200°C zhruba na 70 minút. Závisí od veľkosti zemiakov.

 
2.

Upečené ich ešte horúce rozrežeme na polovice, opatrne lyžicou vydlabeme vnútro a dáme ho do osobitnej misky. Pridáme soľ, maslo, nastrúhaný syr a všetko dobre premiešame.

3.

Hmotou opäť naplníme zemiakové šupky, posypeme zvyškom syra a dáme do rúry na 5-6 minút.

4.

Vyberieme z rúry, dodáme parmezán podľa chuti, pančetu, šunku ... lyžičku kyslej smotany a výborná príloha je hotová.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...