Pridať recept

VIDEORECEPT: Originálna pletená pizza zo špaldovej múky

2
porcie
165
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
celozrnná špaldová múka
11 g
sušené droždie
4 ČL
soľ
2 ČL
rastlinný olej
1 strúčik
cesnaku
1 ks
vajce
150 g
nasekané lúpané paradajky
200 g
nastrúhaný syr podľa chuti
1 ČL
oregano

postup vo videu vyššie

Mate radi pizzu? Tak tento recept si zamilujete. Nielen, že je originálna, ešte je aj zdravšia! A ako bonus, táto pizza bude mäkká aj na druhý deň. To je, čo?! :-)

1.

Do misy dáme múku, droždie, 3 lyžičky soli, olej, vodu a prelisovaný cesnak. Suroviny vymiešame a vypracujeme cesto. Prikryjeme ho a necháme vykysnúť (cca 2 hodiny).

 
2.

Pripravíme omáčku. Zmiešame lúpané paradajky, 1 lyžičku soli a oregano podľa chuti.

3.

Vykysnuté cesto rozdelíme na tri rovnaké časti.

4.

Pripravíme plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý potrieme troškou oleja.

5.

Rozvaľkáme prvú časť cesta (hrúbka 0,5 cm / priemer 30 cm) a preložíme na plech. Na cesto vyznačíme kruh s priemerom 27 cm. Použite tortovú formu alebo napr. tanier. Vyznačenú časť potrieme paradajkovou omáčkou a posypeme 100 g nastrúhaného syra.

6.

Rovnako rozvaľkamé aj druhé cesto a položíme - prikryjeme prvé cesto na plechu. Znovu označíme kruh s priemerom 27 cm, potrieme omáčkou a posypeme zvyšným syrom a prikryjeme posledným rozvaľkaným cestom.

7.

Na vrch položíme formu a odstránime zvyšné cesto. Formu vyberieme a do stredu cesta položíme formu s priemerom 5 cm. Cesto nazrežeme na 12 rovnakých častí.

8.

Každú narezanú časť (trojuholník) zatočíme 2x. Jeden trojuholník vľavo, druhý vpravo, ďalší vľavo a zasa vpravo. Takto pokračujeme do konca.

9.

Formu zo stredu vyberieme a celú pizzu potrieme vajíčkom. Dáme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 °C / 15 - 18 minút.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Nález z antických Pompejí ohúril svet: Našli fresku s prvou pizzou Hawaii?
Budú sa prepisovať dejiny gastronómie? Túto otázku si len nedávno položili viacerí odborníci po tom, ako...
Pizza cesto
TOP 3 cestá na pizzu
Zistite, ktoré cesto je ten najlepší odrazový mostík k dokonalému kúsku pizze.
Chlieb ako pizza
10 neodolateľných receptov, inšpirovaných talianskou PIZZOU
Keď máte chuť na pizzu, ale viete, že ju nezjete celú..., skúste jeden z nasledujúcich receptov.
Pizza napoletana
Pizza - po stopách minulosti
Ak spomenieme taliansku kuchyňu, každého hneď napadne pizza. Pizzu môžeme pripraviť na tisícky spôsobov,...
Videorecept: Chrumkavá cuketová pizza
3x zdravá a ľahká pizza bez múky
Už nemusíte mať výčitky, keď zjete celú pizzu na posedenie.
Talianska kuchyna2
Talianska kuchyňa, história pizze a delenie cestovín
Talianska kuchyňa je národná kuchyňa Talianska, ktorou sa inšpirovalo mnoho daľších krajín. Využíva rôzne...