Mandľové linecké pečivo
nízka
náročnosť
ingrediencie
420
g
hladká múka
60
g
mandľová múka
140
g
práškový cukor
280
g
maslo
2
ks
vaječný žĺtok
marhuľový džem
biela a tmava poleva
postup
Linecké pečivo ktoré vonia po mandliach
1.
Všetky suroviny vymiešame do hladkého cesta, ktoré necháme odležať aspoň dve hodiny. Cesto rozdelíme na polovicu a vyváľame. Vykrajujeme dvojmo tvary podľa ľubovôle. Upečieme pri teplote 180 stupňov do zlatista.
2.
Vychladené pečivo potrieme džemom a spojíme. Pripravíme si polevy a vrch ozdobíme. Ja som využila spôsob melírovania.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
helkahelenka
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.