FOTORECEPT: Jemné rožky z kyslej smotany makové, orechové.
45
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
450
g
hladká múka špeciál 00
200
ml
tučná kyslá smotana
250
g
maslo (hera)
1/2
ČL
soľ alebo podľa seba
Plnka1, 2
mletý mak a práškový cukor podľa chuti
vlašské orechy (mleté)
slivkový lekvár podľa potreby
1
balíček
vanilínový cukor
horúce mlieko
vanilínový a práškový cukor na obalenie
postup
Výborné rožteky z jednoduchého cesta
2.
Zo surovín "vymiešame" hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinovej fólie dáme do chladničky stuhnúť, aby sa nám s ním lepšie pracovalo.
3.
Odležané cesto preložíme na pomúčenú pracovnú rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika, pokrájame na kocky viď nižšie, foto. Pripravíme plnku 1,2 mak, cukor, slivkový lekvár zmiešame. Mleté vlašské orechy, vanilkový cukor, horúce zmiešame spolu plnka nesmie byť riedka.
4.
Na spodnú časť cesta dáme plnku vrchnú časť cesta narežeme nožom viď nižšie,foto rolujeme do rožka.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Olinka 58
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.