Citrónový perník
30
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
ml
mlieko
400
g
hladká múka
150
g
kryštálový cukor
150
ml
olej
3
PL
kakao
2
ks
vajcia
1
balíček
prášok do pečiva
1
KL
škorica
1
KL
sóda bikarbóna
Plnka
600
ml
mlieko
2
balíčky
Zlatý klas
100
g
kryštálový cukor
100
g
vlašské orechy
50
ml
rum
1
balíček
vanilkový cukor
1
ks
citrón
250
g
HERA maslová
čokoláda na postriekanie plnky
postup
Výborné citrónové rezy s príchuťou perníka
1.
Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko, a múku rozmiešanú so sódou bikarbónou, škoricou, kakaom, práškom do pečiva.
2.
Riedke cesto vylejeme na papier na pečenie a pečieme vo vyhriatej rúre 30 minút pri 180-200°C. Plech 40x30 cm.
3.
Plnka: z mlieka, cukru a zlatých klasov si uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Heru vymiešame s nastrúhanou kôrou z 1 citróna, pridáme orechy, rum vanilku a vychladnutý puding.
4.
Nanesieme sa upečený a vychladnutý koláč.
5.
Plnku postriekame rozpustenou čokoládou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Valina
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.