Malinovo-maková torta
ingrediencie
Cesto
Krém
Na vrch
postup
Pre každého, kto má rád maliny...
Maslo s 30 g práškového cukru , vanilínovým cukrom , škoricovým cukrom a soľou vyšľaháme do peny. Za stáleho miešania postupne pridávame žĺtky. Bielka s 90 g práškového cukru osobitne vyšľaháme dotuha. Sneh opatrne vmiešame k žĺtkovej hmote.
Mak zmiešame s múkou, pridáme do cesta a všetko spolu premiešame. Cesto vylejeme do vymastenej a pomúčenej formy a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov ( zavisí od rúry). Po upečení necháme korpus vychladnúť vo forme.
Krém: Vodu zmiešame s citrónovou šťavou a namočíme do nej želatínu. Necháme napučať a následne ju rozpustíme vo vodnom kúpeli. Kyslú smotanu, vanilkový cukor a práškový cukor ( 4 pl) dobre vymiešame. Pridáme vyšľahanú šľahačku ,maliny a želatínu. Krém nanesieme na korpus, uhladíme a dáme do chladničky na 2-3 hodiny.
Nakoniec poukladáme maliny a zalejeme tortovým želé pripraveným podľa návodu.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.