Pridať recept

FOTORECEPT: Zaváraná cvikla

ingrediencie

cvikla

Nálev

2 litre
voda
600 ml
ocot
80 g
soľ
čerstvý strúhaný chren
1 ČL
celá rasca
1 ČL
fenikel
1 ČL
aníz

postup

Vynikajúci a aromatický nálev premení cviklu na neodlateľnú pochúťku.

1.

Cviklu dobre umyjeme a uvaríme 1 hodinu. Po vychladnutí ju ošúpeme a nakrájame na hranolčeky.

Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla
Zdroj: eruska25
 
2.

Hranolčeky. Dobre je k nim primiešať nastrúhaný chren.

Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla
Zdroj: eruska25
3.

Uvaríme nálev a vychladnutým zalejeme cviklu v pohároch. Uzavrieme a sterilizujeme 20 minút pri 80°C.

Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla
Zdroj: eruska25
4.

Príloha k obedu.

Zaváraná cvikla
Zaváraná cvikla
Zdroj: eruska25
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Recepty s cviklou
Uložiť, nestratiť! Toto sú najlepšie recepty s cviklou: Sú také dobré, že ich budete chcieť vyskúšať všetky
Cvikla je všestranná zelenina, ktorá je zdravá a navyše mimoriadne chutná. Aké vitamíny obsahuje a čo všetko...