Čokoládová rozkoš
ingrediencie
Krém
Zdobenie
postup
Tento recept je vhodný na rodinné oslavy alebo aj keď máte hroznú chuť na skvelú tortu.
Žĺtky s práškovým cukrom vyšľaháme mixérom do peny. Pri menších otáčkach postupne prilejeme vlažnú vodu a olej. Prisypeme vanilínový cukor a dôkladne premiešame. Múku, prášok do pečiva a preosiate kakao primiešame ručne metličkou. Na záver po častiach zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaných z bielkov. Cesto vylejeme do tortovej formy (veľkosti 28cm) vystlanej papierom na pečenie a pečieme približne 50-55 minút pri teplote 180°C.
Vychladnutý korpus prerežeme vodorovne na tri časti.
Mascarpone, smotanu a vychladnutú roztopenú čokoládu spolu vyšľaháme na tuhý krém.
Spodnú časť korpusu potrieme čokoládovým krémom a priložíme strednú časť korpusu. Pomocou cukrárskeho vrecka na ňu nanesieme čokoládový krém. Opäť dáme vrstvu čokoládového krému a prikryjeme vrchnou časťou korpusu. Celú tortu natrieme zvyšným čokoládovým krémom a dáme zachladiť. Posypeme čokoládovými hoblinami.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.