Čokoládový koláč
20
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
8
ks
vajce
180
g
práškový cukor
160
g
vlašské orechy (mleté)
50
g
strúhanka
1/2
ks
prášok do pečiva
3
tégliky
33% šľahačková smotana
250
g
čokoláda na varenie
postup
Koláčik je vhodný na akúkoľvek príležitosť, nakoľko jeho chuť je famózna.
1.
Deň vopred si pripravíme plnku. Šľahačku a čokoládu za stáleho miešania privedieme do varu, necháme vychladnúť a odložíme do chladničky.
2.
Na druhý deň si vychladnutú zmes vyšľaháme na penu a natrieme na korpus, ktorý pripravíme takto: žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme orechy, preosiatu strúhanku a prášok do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho primiešame do cesta.
3.
Cesto vylejeme na vymastený a polohrubou múkou vysypaný plech a pečieme cca 20-30min pri teplote 160°C. V závere na plnku môžme nastrúhať čokoládu.
4.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.