Krehké jablkové rezy
ingrediencie
postup
Svieži koláč, ktorý piekla moja prababka, narodená v r. 1898. V čase, keď mala každá rodina na jeseň záhradu obsypanú jablkami a keď každá rodina chovala prasiatko, a tým padom mali stále zásobu bravčovej masti, to bola vďačná pochúťka pre veľkú rodinu.
Zo surovín vypracujeme cesto a necháme ho 1-2 hodiny v chladničke. Cesto rozdelíme na dve časti. Polovicu rozvaľkáme a dáme na vymastený plech. Navrstvíme jablkovú plnku a prikryjeme druhou časťou cesta.
Plnku spravíme zo 750 gr nastrúhaných jabĺk, ktoré podusíme na troške masla. Pridáme podľa chuti cukor, škoricu a zlatý klas. Pečieme na 200 stupňoch 25-30 minút do ružova.
Upečený koláč posypeme práškovým cukrom.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.