Pridať recept

Moravské koláče

20
porcií
115
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
1 ČL
soľ
1/2 dl
olej
375 ml
mlieko
1 PL
cukor
1/2 kocka
droždie

Plnka

hrozienka
500 g
hrudkový tvaroh
2 balíčky
vanilkový cukor´
5 PL
cukor
citrónová kôra
1
źĺtok
slivkový lekvár

Posýpka

100 g
polohrubá múka
100 g
cukor
30 g
maslo

Ešte potrebujeme

1 ks
Vajíčko na potretie

postup

Milujem koláče z kysnutého cesta. Ako deťom nám tieto moravské koláče robila mama a teraz ich robíme spolu mojimi deťmi 😉

1.

Z vlažného mlieka, cukru a kvasníc urobíme kvások, necháme cca 10 minút. 

 
2.

V mise zmiešame múku, soľ, olej, pridáme kvások a poriadne vymiesime. Necháme pod utierkou cca hodinu nakysnúť. 

3.

Plnka: V druhej mise zmiešame tvaroh, cukor, vanilkový cukor, hrozienka, citrónovú kôru a žĺtok.

4.

Posýpka: V ďalšej miske zmiešame múku, cukor a maslo na posýpku.

5.

Vykysnuté cesto rozváľkame, rozdelíme na štvorce, do každého dáme tvarohovú plnku a vytvarujeme buchty. Dáme na plech, v strede urobíme prstom jamku, dáme lekvár, potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme posýpkou.

6.

Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút do zlatova.

7.

Ďalšie overené, tradičné i modernejšie RECEPTY NA MORAVSKÉ KOLÁČE TU!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať