Pridať recept

Jahodový krémeš

ingrediencie

400 g
lístkové cesto
500 ml
smotana na šľahanie
1 balíček
stužovač šľahačky Dr.Oetker
500 ml
mlieko
2 balíčky
Zlatý klas
2 balíčky
Vanilínový cukor Dr.Oetker
100 g
maslo
500 g
čerstvé al. mrazené jahody
1 balíček
jahodový puding Dr.Oetker
3 balíčky
vanilínový cukor

postup

Vynikajúci zákusok z jahodou plnkou a kopcom šľahačky. 

1.

Z lístkového cesta si upečieme 2 pláty. 

 
2.

Z mlieka, cukru a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, do horúceho vmiešame maslo. Vychladnutú plnku natrieme na spodný plát. 

3.

Na druhú plnku rozvaríme jahody, rozmiešame na zahustenie jahodový puding a cukor. Jahodovú plnku nanesieme na prvú plnku. 

4.

Vyšľaháme stužovač so šľahačkou a natrieme na jahodú plnku. 

5.

Prikryjeme druhým lístkovým plátom a dáme stuhnúť do chladničky.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.