Pridať recept

Sypaný tvarohový koláč s ríbezľami

Sypaný tvarohový koláč s ríbezľami
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 ks
prášok do pečiva
150 g
jemný kryštálový cukor
250 g
maslo
1 PL
holandské kakao

Plnka:

500 g
jemný hrudkovitý tvaroh
250 g
jemný tvaroh bez hrudiek
1 ks
vanilkový cukor
4 PL
práškový cukor
1 ks
vajce
3 PL
Zlatý klas
čerstvé červené ríbezle

postup

Rýchla dobrota s ríbezľami na nedeľné popoludnie:))

1.

Cesto: v miske zmiešame prstami preosiatu múku, prášok do pečiva, cukor a maslo na drobenku. Rozdelíme ho na polovicu. Do jednej pridáme tmavé holandské kakao, krátko zmiešame prstami. Plech rozmer 30x40 cm s vyššími bokmi potrieme maslom a rovnomerne nasypeme kakaovú časť cesta. Navrstvíme po lyžiciach tvarohovú plnku, rozotrieme, posypeme očistenými odkvapkanými ríbezľami a zvyšnou druhou časťou drobenky.

 
2.

Tvarohová plnka: v miske zmiešame tvaroh, vanilkový cukor, práškový cukor, vajce a zlatý klas.

3.

Upečieme pri teplote 180°C cca 40 minút. Keď je koláč oddelený od bokov, je upečený. Údaje sú orientačné. Po upečení posypeme práškovým cukrom. Necháme dobre vychladnúť, aby sa tvarohová plnka spojila s cestom, ktoré tým zmäkne a nebude sa drobiť. Pokrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať