Pridať recept

Hermelín na grile s orechmi a slivkovou omáčkou

Hermelín na grile s orechmi a slivkovou omáčkou
Zdroj: sedita123123
4
porcie
20
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

4 ks
hermelín - syr s bielou plesňou na povrchu

Koreniaca zmes

cesnak sušený, cibuľa sušená, tymián sušený, korenie čierne mleté, paprika červená sladká mletá, rasca drvená, soľ
2 PL
olej olivový

Domáca slivková omáčka

4 PL
slivkový lekvár domáci, voda podľa potreby
citrónová šťava, škorica mletá, korenie čierne mleté, čili korenie

Ešte potrebujeme

2 hrste
vlašské orechy
10 ks
zemiaky
čerstvá petržlenová vňať

postup

Grilovaná lahôdka pre gurmánov.

1.

Koreniaca zmes: Do misky dáme zmes korenín a byliniek. Množstvo zmesi závisí od počtu syrov určených na grilovanie, pomer jednotlivých druhov na ich obľúbenosti a chuti. Všetko spolu premiešame, osolíme a polejeme olivovým olejom, aby sme dostali hustejšiu tekutú koreniacu zmes na natieranie.

 
2.

Hermelín vybalíme z pôvodného obalu, ktorý už nepoužijeme. Natrieme koreniacou zmesou a vložíme do alobalu, ktorý zabráni jeho prípadnému vytečeniu. Dno alobalu pokvapkáme olivovým olejom, do stredu položíme syr, na vrch pridáme nadrobno nasekané orechy a dôkladne zabalíme. Dáme na rozpálený gril. Grilujeme 5-8 minút. Ja som použila interiérový kontaktný gril. Hermelín v alobale môžeme grilovať aj na vonkajšom grile.

3.

Domáca slivková omáčka: Domáci slivkový lekvár dáme do kastrólika, zalejeme trochou vody a krátko rozvaríme. Pridáme citrónovú šťavu, koreniny, škoricu, za stáleho miešania povaríme 2-3 minúty a odstavíme.

4.

Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na štvrtinky. Posypeme rascou, čiernym korením, pokvapkáme olivovým olejom. Vytvoríme menšie porcie, každú zvlášť zabalíme do alobalu. Grilujeme cca 10-12 minút. Pri použití kontaktného grilu zemiaky môžeme grilovať aj bez alobalu. Rozložíme ich na dolnú vrúbkovanú platňu a gril zatvoríme (priklopíme hornou platňou).

5.

Hotový hermelín preložíme na tanier spolu s grilovanými zemiakmi, prelejeme slivkovou omáčkou a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...
TOP
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín,
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Túžite mať na grilovačke špeciality, ktoré chutia vynikajúco a rovnako dobre aj vyzerajú? Stačí dodržiavať...