Pridať recept

Cviklový šalát

20
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

5 ks
väčšia cvikla
800 ml
voda
100 ml
ocot
7 ČL
kryštálový cukor
1/4 ČL
soľ
1 ČL
rasca
1 ČL
fenikel

postup

Tento cviklový šalát sa robieva tradične na Veľkonočné sviatky, ale môžte si ho urobiť kedykoľvek, lebo je veľmi zdravý a chutný...

1.

Cviklu si umyjeme a dáme variť do väčšieho hrnca, varíme asi 1,5 hodiny. Necháme vychladnúť, olúpeme a postrúhame na jemnom strúhadle do misy.

 
2.

Pripravíme si nálev z 0,8l vody, octu, soli, kryštálového cukru, rasce a feniklu. Dáme do hrnca prevariť, poprípade môžme ešte ochutiť podľa vlastnej chuti, pridať cukor alebo ocot.

3.

Nálev precedíme. Ešte horúcim nálevom zalejeme postrúhanú cviklu. Premiešame, necháme vychladnúť. Podávame kto ako má rád, hodí sa ako k hlavným jedlám, tak aj na raňajky, či večeru. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať