FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
štipka
soľ
100
g
Kryšt Cukor
170
g
zmes orechov podľa chuti
1
balíček
lístkové cesto (plát 275 g)
600
g
rebarbora
2
ks
vajce
3
PL
med
80
g
mäkké maslo 82%
vanilkový extrakt
postup
Veľmi rýchly koláčik plný orechov a s kyslastou chuťou rebarbory.
1.
Vajcia vyšľaháme do peny(trocha..2pl odložíme na vrch koláča). Mleté orechy zmiešame s vanilkovým extraktom, maslom, soľou a dôkladne zamiešame.
2.
Plát lístkového cesta dáme na plech, naspodku je papier na pečenie. Vyšľaháme vajcia a plnku z orechov zmiešame dokopy. Plnku rozotrieme na cesto, asi centimeter od kraja necháme voľné.
3.
Očistíme si rebarboru. Tú kladieme blízko seba na plnku. Okraje koláča prehneme, aby plnka pri pečení nevytiekla.
4.
Pred pečením pokvapkáme koláč odloženými rozšľahanými vajciami a posypeme 2pl cukru.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dorisa
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.