Pridať recept

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: dorisa
8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 štipka
soľ
100 g
Kryšt Cukor
170 g
zmes orechov podľa chuti
1 balíček
lístkové cesto (plát 275 g)
600 g
rebarbora
2 ks
vajce
3 PL
med
80 g
mäkké maslo 82%
vanilkový extrakt

postup

Veľmi rýchly koláčik plný orechov a s kyslastou chuťou rebarbory.

1.

Vajcia vyšľaháme do peny(trocha..2pl odložíme na vrch koláča). Mleté orechy zmiešame s vanilkovým extraktom, maslom, soľou a dôkladne zamiešame.

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: dorisa
 
2.

Plát lístkového cesta dáme na plech, naspodku je papier na pečenie. Vyšľaháme vajcia a plnku z orechov zmiešame dokopy. Plnku rozotrieme na cesto, asi centimeter od kraja necháme voľné.

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: dorisa
3.

Očistíme si rebarboru. Tú kladieme blízko seba na plnku. Okraje koláča prehneme, aby plnka pri pečení nevytiekla.

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: dorisa
4.

Pred pečením pokvapkáme koláč odloženými rozšľahanými vajciami a posypeme 2pl cukru.

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: azetUser
5.

Pečieme asi 30 min. na 200 st.C.

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: dorisa
6.

Po upečení koláč posypeme práškovým cukrom a krájame. Dobrú chuť!

FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
FOTORECEPT: Rebarborový koláč s orechmi a medom
Zdroj: dorisa
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať