Pridať recept

Škvarkový posúch

ingrediencie

600 g
hladká múka
1 dl
olej
1 KL
soľ
kryštálový cukor
21 g
čerstvého droždia
1 ks
vajce
215 ml
voda
olej
2 strúčiky
cesnaku
škvarky
kmín podľa chuti

postup

Na chalupu ako stvorené, k poriadnej hustej polievke, alebo len tak :D

1.

Najskôr si pripravíme kvások.Urobíme ho z vlažnej vody, 1 čajovej lyžičky cukru a z kvasníc. Necháme 10 - 15 minút vykvasiť.

 
2.

Ku kvásku potom pridáme vajce, múku, lyžičku soli a olej. Vymiesime hladké cesto bez hrudiek. Miesime, kým sa nám hmota neodlepuje od strán misky.

3.

Cesto potom zabalíme do fólie a dáme na teplé miesto asi na 1,5 hodiny. Keď nám cesto nakysne, rozdelíme ho na 4 guličky.

4.

Vymastíme si plech, alebo naň dáme papier na pečenie. Každú guličku rozvaľkáme na osúch, potrieme olejom zmiešaným s rozpučeným cesnakom, posypeme škvarkami, kmínom, osolíme podľa chuti a dáme piecť na 180 stupňov do zlatohneda.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Oškvarky
Oškvarky sú poklad našej kuchyne: Fantastické recepty s kopcom chrumkavých oškvarkov
V minulosti pokladali oškvarky za jednu z najlepších pochúťok, ktorú milovali aj králi. Malé zlatisté...
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy
Vyskúšajte tieto fantastické posúchy. Sýta a jednoduchá večera
Talianska focaccia, kapustový meteník a cesnakový posúch so slaninkou.
Cesnakové tyčinky s donair omáčkou
Báječné cesnakové tyčinky s netradičnou omáčkou zo salka: Táto kombinácia vás dostane
Ak máte chuť na niečo malé a radi experimentujete, tento recept je presne pre vás.
Placky z kyslej kapusty
Fantastické placky z kyslej kapusty a oškvarkov: Ako od babičky
Oškvarky, kyslá kapusta a bravčová masť v skvelých plackách, po ktorých si budete všetky prsty oblizovať.
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník: Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu,
Najlepšie recepty na legendárny podplamenník (podpecník): Úžasne mäkký aj na druhý deň, stačí pridať túto surovinu, rodina si ho nevie vynachváliť
Výborné recepty na tradičný podplamenník, ktorý určite vyskúšajte aj v novších prevedeniach. Toto sú naše...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...