Svieži rebarborový koláč s posýpkou
ingrediencie
plnka
posýpka
postup
Tento koláčik je rýchly, chutný a svieži. Výborný na nedeľné chrumanie v slnkom zaliatom altánku, na záhradke, alebo na terase. Rebarbora nám rastie v skleníku. V tomto období má mnoho vitamínov, takže to treba čím skôr využiť. :) inšpiráciu sme našli samozrejme na internete. Avšak stačilo experimentovať a z obyčajného hneteného koláča vykúzliť rebarborový koláč s drobenkou.
Všetky ingrediencie si na doske zmiešame na tuhé cesto.
Vyvaľkáme ho, vložíme na tukom vymastený a kokosom vysypaný plech (príp.na papier na pečenie).
Cesto potrieme marhuľovým džemom. Posypeme vrstvou rebarbory (samozrejme umytá, očistená a nakrájaná). Na to posypeme vanilínový cukor. Na záver dáme drobenku (posýpku) vypracovanú z masla, múky a cukru.
Pečieme pri 180 stupňoch do zlatista, cca 35 minút.
Dobrú chuť :)
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.