Chiang Mai rezance alebo kuracie prsia na thajský spôsob (KHAO SOI GAI)
ingrediencie
postup
Tento recept som odkukala od známej keď som bola chvíľu na Islande. Mne neskutočne takáto kuchyňa chutí. Je to mix sladkého, slaného, pikantého, chrumkavého, mäkkého, polievky a druhého jedla. :) Pôvodný recept pochádza z Myanmaru (Laos) a severného Thajska.
Rozplálime si olej vo woku. Zhurta si opražíme cca 100g čerstvých nudlí do chrumkava. Nie všetky naraz. Po menších množstvách. Po usmažení, dáme na savý papier (servítok).
Na tom istom oleji upražíme do chrumkava aj bielu cibulu. Po upražení dáme odvkapkať na savý papier. Opražené nudle, chrumkavú cibulu, na drobno nasekanú zelenú jarnú cibulku a nadrobno nasekaný koriander spolu zmiešame v jednej miske. A necháme bokom odstáť.
Zvyšné nudle zalejeme vriacou vodou a necháme odstáť kym zmäknú. Po zmäknutí vodu zlejeme a nudle prikryjeme.
Očistíme si wok a dáme malú lyžičku oleja, na ktorom zľahka opražíme červenú kari pastu, pretlačený cesnak a kurkumu. Pridáme vodu a kokosové mlieko. Necháme zovrieť. Stíšime plameň a necháme 2 minúty redukovať. Pridáme kuracie prsia narezané na menšie slížiky, necháme za občasného miešania povariť kým sa mäso uvarí a zmäkne- 10 minút alebo kým nie je mäso hotové. Pridáme sójovú a rybiu omáčku, trstinový cukor a šťavu z limetky. Premiešame a varíme kým sa cukor nerozpustí. Je to len chvíľka.
Odstavíme z plameňa a pridáme nasekaný koriander.
Servírujeme: Do hlbokých misiek (4 porcie) (alebo väčších polievkových tanierov) na spodok dáme najprv uvarené nudle, potom polievku a na vrch mix opražených nudlí s cibuľkou.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.