Pridať recept

VIDEORECEPT: Pravé talianske gnocchi

4
porcie
22
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Gnocchi

1 kg
zemiaky
2 ks
žĺtok
1 štipka
mleté čierne korenie
1 štipka
soľ
200 g
polohrubá múka

Dochutenie

2 strúčiky
cesnaku
70 g
parmezán
3 PL
olivový olej
2 PL
maslo
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
2 hrste
lístky bazalky
trochu
voda, v ktorej sa gnocchi varili

postup vo videu vyššie

Keď máte chuť na niečo jednoduché, ale zároveň sýte a luxusné, je tu to naj z talianskej kuchyne.

1.

Zemiaky uvaríme v šupke v osolenej vode do mäkka. 

 
2.

Scedíme, ošúpeme a postrúhame alebo pretlačíme cez lis na zemiaky. 

3.

Zemiaky osolíme, okoreníme a na pracovnej doske vymiešame so žĺtkami.

4.

Následne zapracujeme múku a rukami vypracujeme jemné cesto.

5.

Cesto rozdelíme na niekoľko, z ktorý vyšúľame valčeky. Tie potom krájame na malé kocky a tvarujeme ňočky.

6.

Na panvici si zahrejeme olej s maslom, pridáme soľ, korenie a nadrobno pokrájaný cesnak. Všetko spolu asi minútku restujeme.

7.

Gnocchi varíme v osolenej vriacej vode ešte asi minútku až dve, potom ako vyplávajú na povrch.

8.

Uvarené gnocchi premiešame s horúcou cesnakovou zmesou, parmezánom, celými lístkami bazalky a nakoniec pridáme trochu vody, v ktorej sa varili.

9.

Môžeme podávať.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.
TOP
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie domáce gnochi (ňoky): Tajomstvo spočíva v jednej surovine, vždy ju
Zbierka 11 receptov na tie najlepšie domáce gnocchi (ňoky): Takto bude cesto vždy mäkké, tajomstvo spočíva v jednej surovine, rozdiel je obrovský!
Chcete pripraviť svojej rodine rýchly obed alebo večeru bez mäsa? Máme pre vás fantastické recepty na domáce...
Domáce gnocchi
Pripravte si s nami domáce gnocchi s jednoduchou omáčkou z masla a parmezánu
Príprava takzvaných talianskych šúľancov je naozaj rýchla. A na dochutenie potrebujete len zopár surovín...
Perfektne pripravené zemiaky: Toto sú ich tajomstvá!
Perfektne pripravené zemiaky: Toto sú ich tajomstvá!
Zemiaky patria k najtradičnejším potravinám v našich končinách. Nie každý ich má však rád a nie vždy sú...
Zapekané gnocchi so šunkou a nivou
Super chutný obed: Domáce gnocchi zapečené so šunkou a nivou
Takto si predstavujeme chutný, delikátny, a pritom super jednoduchý obed.