Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou, FOTORECEPT
ingrediencie
postup
Robila som aj zemiaky predvarené, ale tieto pečené sú oveľa lepšie.
Pripravíme si zemiaky, ja som použila 6ks.
Poriadne umyjeme a vložíme do pekáča. Pečieme hodinu na 200 stupňoch.
Medzitým ako sa pečú zemiaky si pripravime plnku. Do misky si dáme bryndzu, šunku nakrájanú na kocky a postrúhaný syr.
Ochutíme čiernym korením, červenou paprikou a petržlenovou vňaťou. Soliť nemusíme lebo bryndza je slaná. 2 plátky slaniny pokrájame na malé kocky a pridáme do misky.
Keď už sú zemiaky upečené, vyberieme z rúry a prekrojíme napolku.
Časť vydlabaných zemiakov dáme do plnkyv(zvyšné zemiaky môžeme použiť k inému jedlu). Premiešame. Do vydlabaných zemiakov dáme trochu masla. Vďaka tomu zemiaky nebudú vôbec suché.
Na vrch zemiakov poukladáme na plátky nakrajanú slaninu. Pečieme ešte asi 10 minút, kým nám slanina troška nezhnedne.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.