Pridať recept

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou, FOTORECEPT

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1

ingrediencie

6 ks
zemiaky
125 g
bryndza
1 balíček
šunka
tvrdý syr
sladká červená mletá paprika
mleté čierne korenie
petržlenová vňať
maslo
14 ks
slanina (plátky)

postup

Robila som aj zemiaky predvarené, ale tieto pečené sú oveľa lepšie.

1.

Pripravíme si zemiaky, ja som použila 6ks.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
 
2.

Poriadne umyjeme a vložíme do pekáča. Pečieme hodinu na 200 stupňoch.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
3.

Medzitým ako sa pečú zemiaky si pripravime plnku. Do misky si dáme bryndzu, šunku nakrájanú na kocky a postrúhaný syr.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
4.

Ochutíme čiernym korením, červenou paprikou a petržlenovou vňaťou. Soliť nemusíme lebo bryndza je slaná. 2 plátky slaniny pokrájame na malé kocky a pridáme do misky.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
5.

Všetko spolu dobre premiešame.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
6.

Keď už sú zemiaky upečené, vyberieme z rúry a prekrojíme napolku.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
7.

Vnútro vydlabeme s malou lyžičkou.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
8.

Časť vydlabaných zemiakov dáme do plnkyv(zvyšné zemiaky môžeme použiť k inému jedlu). Premiešame. Do vydlabaných zemiakov dáme trochu masla. Vďaka tomu zemiaky nebudú vôbec suché.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
9.

Naplníme s plnkou.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
10.

Na vrch zemiakov poukladáme na plátky nakrajanú slaninu. Pečieme ešte asi 10 minút, kým nám slanina troška nezhnedne.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
11.

Prajem dobrú chuť.

Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zapekané zemiaky s bryndzou a slaninkou
Zdroj: 1bluemoon1
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Zapekaný kastról
Máme pre vás recept na ZAPEKANÝ KASTRÓL a iné perfektné nápady na nové jedlá zo zvyškov z Vianoc
Pred Vianocami ľudia vo veľkom nakupujú a vianočné menu vystačí pre pol armády. Zvyšky by ste však nikdy...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
TOP
Zapekané zemiaky s bylinakmi a chedarom
Zapekané zemiaky, aké tu ešte neboli! Zbierka fantastických receptov na zapekané zemiaky, po ktorých si oblížete všetky prsty, takmer bez práce
Neviete, čo dnes uvariť? Už hľadať nemusíte! Máme pre vás perfektné recepty, z ktorých si vyberie každý...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...