Pridať recept

Čoko-škoricový dezert

3
porcie
15
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 ml
mlieko
1 balíček
Zlatý klas Dr.Oetker
škorica cejlónska
1 PL
kokosový cukor
2 balíčky
trstinový cukor s rumovou arómou Dr. Oetker
100 g
čokoláda horká 85
piškóty detské okrúhle, mlieko, rumová aróma Dr. Oetker
ovocie drobné čerstvé

postup

Dezert zo Zlatého klasu s horkou čokoládou, škoricou, príchuťou rumu a ovocím.

1.

Zlatý klas zmiešame so štipkou škorice. Cejlónskej stačí na špic noža.

 
2.

V cca 1 dl studeného mlieka práškovú zmes rozmiešame.

3.

Do ostatného mlieka pridáme kokosový a trstinový cukor, vanilkovú dreň a za stáleho miešania necháme zovrieť.

4.

Do vriaceho mlieka pridáme práškovú zmes so škoricou a za stáleho miešania krátko povaríme, kým krém nezhustne.

5.

Z horkej čokolády odložíme malý kúsok na ozdobu, ostatnú rozpustíme vo varnom kúpeli. Horúcu pridáme do krému a dôkladne premiešame na hladký krém.

6.

Do trochy vlažného mlieka pridáme pár kvapiek rumovej arómy a piškóty pokvapkáme.

7.

Ukladáme do dezertných pohárov striedavo s čokoládovým krémom a ovocím. Vrch ozdobíme ovocím a kúskom horkej čokolády. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať