Čoko-škoricový dezert
ingrediencie
postup
Dezert zo Zlatého klasu s horkou čokoládou, škoricou, príchuťou rumu a ovocím.
Zlatý klas zmiešame so štipkou škorice. Cejlónskej stačí na špic noža.
V cca 1 dl studeného mlieka práškovú zmes rozmiešame.
Do ostatného mlieka pridáme kokosový a trstinový cukor, vanilkovú dreň a za stáleho miešania necháme zovrieť.
Do vriaceho mlieka pridáme práškovú zmes so škoricou a za stáleho miešania krátko povaríme, kým krém nezhustne.
Z horkej čokolády odložíme malý kúsok na ozdobu, ostatnú rozpustíme vo varnom kúpeli. Horúcu pridáme do krému a dôkladne premiešame na hladký krém.
Do trochy vlažného mlieka pridáme pár kvapiek rumovej arómy a piškóty pokvapkáme.
Ukladáme do dezertných pohárov striedavo s čokoládovým krémom a ovocím. Vrch ozdobíme ovocím a kúskom horkej čokolády. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.