Pridať recept

VIDEORECEPT: Pečené zemiaky plnené bryndzou a slaninkou

ingrediencie

6 ks
zemiaky
soľ
200 g
bryndza
100 g
strúhaný syr
100 g
na kocky nakrájaná slanina
olej v spreji

postup vo videu vyššie

1.

Ako prvé si v osolenej vode uvaríme zemiaky v šupke. Asi 20 minút, záleží od veľkosti. Skúšame vidličkou.

 
2.

Studené uvarené zemiaky prepolíme a zemiakovú zmes vyberieme lyžicou do misy.

3.

K zemiakom pridáme bryndzu, strúhaný syr a slaninu. Všetko spolu premiešame.

4.

Pripravíme si plech, ktorý vystelieme alobalom a postriekame olejom.

5.

Naukladáme vydlabané zemiaky, ktoré naplníme pripravenou zmesou.

6.

Vložíme do rúry vyhriatej na 220 °C a pečieme asi 40 minút.

7.

Servírujeme posypané na jemno nakrájanym pórom a redkvičkou.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Príprava zemiakových placiek
Zemiaky vám už nikdy nesčernejú! 9 geniálnych trikov, ktoré zaručia vždy perfektný výsledok, o týchto ste určite ešte nepočuli
Chystáte sa pripravovať placky, halušky či iné zemiakové pochúťky a chcete sa vyhnúť sčernaniu zemiakov? Tak...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...